Forma-1 Hungaroring

Forma-1 Hungaroring – Magyar Nagydíj


f1A sportfotózás mindig különleges kihívás elé állítja a fotóst, az eseményen a pillanatok elkapásához rendkívül gyors expozició és általában igen erős telepobjektív szükséges. Az autóverseny a sportesemények között is különleges, az autók nagyon gyors mozgása miatt. Ugyanakkor a verseny forgataga sok látványos fotó témát nyújt a fotósnak. Ebben a műfajban miként a madárfotózásnál is a képek minősége arányos a felszereltség minőségével.

Hungaroring logoHungaroring, Mogyoród A 4,381 km (2,722 mérföld) hosszú versenypálya Papp István és Gulácsi Ferenc tervei alapján 1986-ban épült meg, azóta megszakítás nélkül minden megrendezik itt a Forma-1 futamot. A magyar nagydíj kezdetben augusztus 20-i ünnepi hétvégéhez kapcsolódott, majd a versenyek számának növekedésével július utolsó hétvégéjére került át. A háromnapos versenyhétvége számos betétfutammal tűzdelve kerül megrendezésre. A versenynapokon az utolsó kör leintésével sem ér véget az élet, hanem folytatódik a ring körüli kempingekben illetve a fővárosban, másnap hajnalig…

Hungaroring térkép 2

A galériákban szereplő képsorozatok nem a versenyt igyekeztek megörökíteni, hanem a sajátos hangulatot, amely a versenyhétvégéken uralkodik évről érve ismétlődően. Ha tehettem, a pálya melletti kempingekben sátorozva helyszínen töltöttem a teljes versenyhétvégét. Érdemes mindenkinek legalább egyszer kipróbálni, hatalmas bulik vannak esténként.


 Copyright © ifj. Lőrincz Ferenc – Minden jog fenntartva! All rights reserved!


Micheline F1 by ifj. Lőrincz Ferenc


23. Magyar Nagydíj (ING Formula-1) 2008. augusztus 03.

2008. Augusztus 3.-án rendezték meg a XXIII. ING Formula–1 magyar nagydíjat a Hungaroringen. A pole pozíciót Lewis Hamilton (McLaren) szerezte meg. A versenyt Heikki Kovalainen (McLaren) nyerte, a második Timo Glock (Toyota), a harmadik  Kimi Räikkönen (Ferrari) lett.


Eni 1  by ifj. Lőrincz Ferenc
2
6. Magyar Nagydíj (ING Formula-1) 2011. július 31.

2011. Július 31-én rendezték meg a XXVI. ING Formula–1 magyar nagydíjat a Hungaroringen. A pole pozíciót Sebastian Vettel (Red Bull Renault) szerezte meg. A borult időben, szitálló esőben megrendezett versenyt Jenson Button (McLaren Mercedes) nyerte, a második Sebastian Vettel (Red Bull Renault), a harmadik Fernando Alonso (Ferrari) lett.


Forma-1 Millenium Tower II.
27. Magyar Nagydíj (ENI Formula–1) 2012. július 29.

2012. Július 29-én rendezték meg a XXVIII. ENI Formula–1 Magyar nagydíjat a Hungaroringen. A pole pozíciót Lewis Hamilton (McLaren) szerezte meg. A borult időben, szitálló esőben megrendezett versenyt Lewis Hamilton (McLaren) nyerte, a második  Kimi Räikkönen (Lotus-Renault), a harmadik Romain Grosjean (Lotus Renault) lett. Copyright © ifj. Lőrincz Ferenc – Minden jog fenntartva! All rights reserved!