Külföldi fotós oldal ajánló


A következő oldalakon összegyűjtöttem pár hasznos fotózással kapcsolatos oldalt, melyet mindenkinek ajánlok, akit a fotózás rabul ejtett:) Itt minden olyan linket megtaláltok, ami számomra fontos (abc és nem fontossági sorrendben), vagy érdekes információkat hordoz, megtalálhatók itt fotós oldalak, tesztek, képszerkesztés és sok más hasznos dolog. A linkeket tematika  szerint magyar és külföldi oldalakat csoportosítottam külön oldalakra. 


nikonians-logoNikonians.org

Nemzetközi Nikon fotós oldal. A Nikon fényképezőgépet használó több mint 150.000 szenvedélyes regisztrált Nikonians taggal. Friss hírekkel, cikkek, tesztek, írások, nagyon hasznos információk Nikon tulajdonosoknak, Nikon, Sigma, Tamron termékekről.


Scott Kelby 2x1Scott Kelby szakíró, fotós, USA

Amerikai fotós, és egy szakíró számos könyv és folyóirat kiadója. Könyveit többek között magyar nyelven is kiadták, melyek a fotózással kapcsolatos kiadványok között – egyszerű és könnyen érthető fogalmazása és részletessége miatt – a legkelendőbbek lettek. A “PHOTOSHOP USER” magazin szerkesztője és kiadója. Kezdő fotósoknak Kelby írásait mindenképpen ajánlom!


KenRockwell-WAP-2kKen Rockwell, USA

Amerikai fotós és blogger, mindenkinek ajánlom a fotós társadalmat megosztó „sajátos hangvételű, egoista” bloggjait és tesztjeit. A szubjektív írásai szatirikus hangvétellel üdítőek a száraz tesztek után. Nikon mellett egyre inkább más gyártók termékeit is részletesen kezdi leírni, vásárlás előtt mindenképpen ajánlom tanulmányozni az oldalát, persze csak fent tartásokkal. Egyesek vélemények szentírásnak veszik, mások egyszerűen idiótának tartják. Egyes fotós berkekben a Kent a „fotózás Chuck Norris”-ának tartják.

  bjorn_rorslett web

Bjorn Roslett, természetfotós, Norvégia

Norvég professzionális természet fotográfus, részletes és átfogó leírásokat ír sok felületen a Nikon objekítvekről illetve felszerelésekről. Természetfotózásban igazán jártas. Érdemes elolvasni írásait, mindenkinek ajánlom!

 


Thom Hogan web2Thom Hogan író, fotós, USA

Amerikai fotográfus és szakíró. Weboldalán rengeteg objektív teszt és írás a fotózással és eszközökkel kapcsolatosan. Átfogó írások és táblázatai segítenek eligazodni mindenkit a fotógráfia napról napra változó világában a filmes korszaktól a napjaink digitális világáig. Számos objektív fényképező váz ismertetője, leírás és összehasonlítása található meg rengeteg tesztfotóval és írással az oldalon.