Ifjl. Lőrincz Ferenc profil kép javitottFelszíni fotózás:

Építészmérnök, amatőr fotográfus vagyok, NIKON DSLR kamerákkal fotózom. Szakmámból és hivatásomból adódóan alapvetően az építészeti fotózás, vagyis a háromdimenziós terek két dimenzióba történő leképezése izgat! Kedvenc témáim a Építészeti fotózáson belül a belső terek, valamint az éjszakai és hosszú expozíciós képek elkészítése. Ez mellett szívesen fotózok állatokat és embereket és tájképet is.

1984-2007 ig fotóztam MINOLTA tükörreflexes filmes fényképezőgépekkel, a digitális technikára 2004-ben áltam rá kezdetben csak bridge gépekkel, az első NIKON DSLR kamerámat csak 2007-ben vettem meg, amelyet azóta már több követett.
2011-óta kiadványokhoz, könyvekhez, weboldalakhoz fotózom elsősorban építészeti témákat.
2012-óta folyamatosan küldöm be képeimet fotó pályázatokra.
2014-ben szereztem Alkalmazott fotográfus végzettséget Pécsen az OKTÁV keretében  tanáraim Gyenes Zsolt, Filus Attila és Kalmár Lajos voltak.


Fefe underwater profilkep ffVíz alatti fotózás:

A természetfotózás speciális területe, a vízalatti fotózás vonz és 2007-óta gyakorlok. A víz alatti fotózás rendkívüli követelményeket támaszt velünk szemben, melyek a fotózás egyik válfajához nem hasonlíthatóak. A víz egészen más közeg, mint a levegő, optikailag is teljesen másképpen viselkedik. A kezdetek óta, a vízalatti felszerelésem elengedhetetlen tartozéka lett az először csak bérelt, majd megvásárolt vízalatti fényképezőgép a vízálló búvár tokban,. kompakt kategóriában több hazai és nemzetközi fotóversenyre küldtem be képeket és portfóliót, amelyeket többször díjaztak is. A weboldalamon folyamatosan publikálom a merülőhelyek és hajóroncsok oldalon az általunk meglátogatott merülőhelyeket, amelyet évről évre egyre nagyobb olvasottság kísér.

2008-ban egy automata PANASONIC TZ5 kompakttal kezdtem fotózni.
2012-ben már külső vakukkal, egy NIKON P7000 csúcskompakttal raw-ban kezdtem fotózni.
2014. évben sikerült áttérnem a DSLR-re, azóta NIKON D300-al fotózom SUBAL ND30 tokban.


Alkalmazott fotográfus:

Az alkalmazott fotográfus olyan alkotó gondolkodású szakfényképész, aki magas gondolati és esztétikai színvonalon képes a legkülönbözőbb fénykép felhasználási területekhez (reklám, illusztráció, riport, stb. akár nyomtatásban, akár elektronikus megjelenítésben) kapcsolódó fényképészeti megbízások teljesítésére. El tudja végezni az analóg (ezüst alapú) fekete-fehér fotók laborálási feladatokat. Ismeri és magas színvonalon képes alkalmazni a digitális képfeldolgozás technikáját és lehetőségeit. Szakszerűen képes instruálni analóg és elektronikus (digitális) fotólaboratóriumot. Az alkalmazott fotográfus tanulmányai során alapos szakmai, művészi és művészettörténeti ismereteket sajátít el, hogy képes legyen tervezési és alkalmazott fotográfiai feladatai megoldására.

Alkalmazott fotográfus (OKJ-szám: 54 211 01 0000 00 00) képzés.


Elérhetőségek:
e-mail:       ferenc@lorincz.org
skype:        ifj.lorincz.ferenc
web:           http://ferenc.lorincz.org
web:         http://vizalattifotozas.hu
web:           http://epiteszetifotozas.hu
facebook:   https://www.facebook.com/ifj.lorincz.ferenc
google+:     https://plus.google.com/+FerencifjLőrincz
instagram:  https://instagram.com/ifj_lorincz_ferenc
linkedin:      https://www.linkedin.com/in/ifjlorinczferenc 
panoramio: https://panoramio.com/user/ifj.lorincz.ferenc
pinterest:    https://hu.pinterest.com/lorinczferenc
twitter:         https://twitter.com/lorincz_ferenc


Copyright:  © ifj. Lőrincz Ferenc – Minden jog fenntartva! All rights reserved!