Audi Aréna Győr

Audi Aréna, Győr


2014 novemberében telt házas rendezvénnyel nyitotta meg kapuit az Audi Aréna Győr, melynek 10 évre névadó szponzora az Audi Hungaria Motor Kft. Az új, változtatható befogadóképességű Aréna egybeépült az 1976-ban épült Magvassy Mihály sportcsarnokkal, így egy olyan rendezvényközpont jött létre, melynek összes alapterülete 16 ezer négyzetméter. Az 5500 férőhelyes Aréna lelátójának egy része mozgatható, így az adott esemény követelményeinek megfelelően szükség esetén könnyen növelhető a küzdő- vagy előadói tér, csökkentve a nézői befogadóképességet.Funkció:                       Aréna, Multifunkcionális Sportcsarnok (Magvassy Mihály sportcsarnok bővítése)
Építész tervezők:         Sándor János (Teatro-Építész Műterem Kft.)
Munkatársak:               Börzsei Lajos, Fodor Balázs, Sallai Krisztián
Kivitelezők:                  Fertődi Építő Zrt
Tervezés éve:               2013.
Átadás:                         2014.
Küzdőtér alapterülete: 3250 m2
Beruházási érték:         5.500 millió Forint
Parkolás:                      1050 parkoló 200 méteres a környezetben
Szintszám:                    3 (földszint+ 2 emelet a nyaktagban) régi csarnok 4 szint  (földszint+ 3 emelet)
Kapacitás:                     5.500 néző (kézilabda)
                                     1.700 néző (a küzdőtéren színpad előtt)
Cím:                              9027, Győr Kiskút liget 5764/2. hrsz
GPS koordináta:           N 47°69’53”  E 17°54’26”
Web oldal:                    http://www.audiarena.hu2014 novemberében telt házas rendezvénnyel nyitotta meg kapuit az Audi Aréna Győr, melynek 10 évre névadó szponzora az Audi Hungaria Motor Kft. lett. Az 5,5 milliárd forintos beruházással megvalósított, 5500 férőhelyes komplexum a kétszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC otthona, emellett multifunkcionalitásából adódóan kiválóan alkalmas nemzetközi sportesemények, könnyű- és komolyzenei koncertek, előadói estek, konferenciák, kiállítások megrendezésére.  Az új, változtatható befogadóképességű Aréna egybeépült az 1976-ban épült Magvassy Mihály sportcsarnokkal, így egy olyan rendezvényközpont jött létre, melynek összes alapterülete 16 ezer négyzetméter, 200 méteres sugarú körében 1050 parkoló található. Az épület további érdekessége, hogy a két csarnokban egyszerre lehet sportrendezvényt rendezni. Az öltözők és a kiszolgáló terek a régi épületben vannak, így az Aréna csak a közönségforgalmi terekből áll. A két csarnok között a felső szinten található VIP rész európai szintű, mind kialakításában, mind felszereltségében.

Az 5500 férőhelyes Aréna lelátójának egy része mozgatható, így az adott esemény követelményeinek megfelelően szükség esetén könnyen növelhető a küzdő- vagy előadói tér, csökkentve a nézői befogadóképességet. A küzdőtéren 1700 szék egyidejű elhelyezése mellett egy 30×10 méteres színpad felállítása is lehetséges. Komplett hangosítás- és fénytechnika, minden igényt kielégítő televíziós és vizuális technika áll rendelkezésre. Az épület kívül szitaszövet borítást kapott, amely színes reflektorokkal megvilágítva látványos külsőt kölcsönöz az arénának, amely esti fényben bontakozik ki.Galériában látható fotóimat 2016. március 2-án készítettem. 
Copyright © ifj. Lőrincz Ferenc – Minden jog fenntartva! All rights reserved!