26. Magyar Nagydíj 2011. július 31.

26. Magyar Nagydíj (ING Formula-1) 2011. július 31.


2011. Július 31-én rendezték meg a XXVI. ING Formula–1 magyar nagydíjat a Hungaroringen. A pole pozíciót Sebastian Vettel (Red Bull Renault) szerezte meg. A borult időben, szitálló esőben megrendezett versenyt Jenson Button (McLaren Mercedes) nyerte, a második Sebastian Vettel (Red Bull Renault), a harmadik Fernando Alonso (Ferrari) lett.


f1A sportfotózás mindig különleges kihívás elé állítja a fotóst, az eseményen a pillanatok elkapásához rendkívül gyors expozició és általában igen erős telepobjektív szükséges. Az autóverseny a sportesemények között is különleges, az autók nagyon gyors mozgása miatt. Ugyanakkor a verseny forgataga sok látványos fotó témát nyújt a fotósnak. Ebben a műfajban miként a madárfotózásnál is a képek minősége arányos a felszereltség minőségével.

Hungaroring logoHungaroring, Mogyoród A 4,381 km (2,722 mérföld) hosszú versenypálya Papp István és Gulácsi Ferenc tervei alapján 1986-ban épült meg, azóta megszakítás nélkül minden megrendezik itt a Forma-1 futamot. A magyar nagydíj kezdetben augusztus 20-i ünnepi hétvégéhez kapcsolódott, majd a versenyek számának növekedésével július utolsó hétvégéjére került át. A háromnapos versenyhétvége számos betétfutammal tűzdelve kerül megrendezésre. A versenynapokon az utolsó kör leintésével sem ér véget az élet, hanem folytatódik a ring körüli kempingekben illetve a fővárosban, másnap hajnalig…

Hungaroring térkép 2

A galériákban szereplő képsorozatok nem a versenyt igyekeztek megörökíteni, hanem a sajátos hangulatot, amely a versenyhétvégéken uralkodik évről érve ismétlődően. Ha tehettem, a pálya melletti kempingekben sátorozva helyszínen töltöttem a teljes versenyhétvégét. Érdemes mindenkinek legalább egyszer kipróbálni, hatalmas bulik vannak esténként.A képgalériában a 26. Magyar Nagydíj 2011. július 29-31. versenyhétvégén készítettem fotókat mutatom be fotóblogként.

 Copyright © ifj. Lőrincz Ferenc – Minden jog fenntartva! All rights reserved!